0182 – 748 739 info@vanrhijnmakelaars.nl

Huizenprijzen stijgen in 2024 volgens ABN Amro

ABN Amro heeft haar voorspelling voor de Nederlandse huizenmarkt herzien, waarbij ze nu verwachten dat de huizenprijzen in 2024 met 2,5% zullen stijgen, in plaats van de eerder voorspelde daling van 3%. De Woningmarktmonitor van oktober geeft verschillende redenen voor deze herziening. Eén van de belangrijkste factoren is het aanhoudende woningtekort, aangewakkerd door een krappe arbeidsmarkt en verbeteringen in koopkracht, waardoor de vraag hoog blijft terwijl het aanbod achterblijft.

Verder wordt de vertraging in nieuwbouwprojecten genoemd als een belemmerende factor, evenals reguleringen in de huurmarkt, die de woningprijzen verhogen. Toenemende kosten voor bouwmaterialen, bouwgrond, arbeid en hypotheekrente spelen ook een rol in de stijgende woningprijzen. Hoewel de hypotheekrente momenteel hoog is, wordt verwacht dat deze stabiel zal blijven tot de Europese Centrale Bank de rente vanaf maart zal verlagen.

Hoewel consumenten aanvankelijk positiever waren over de huizenmarkt, lijkt er geen blijvende verschuiving naar een kopersmarkt te zijn. Het aantal beschikbare huizen is weer afgenomen en overbieden komt weer vaker voor. ABN Amro concludeert dat de huizenmarkt nog steeds gunstig is voor verkopers en dat het aanhoudende woningtekort de prijzen omhoog blijft stuwen.

huizenprijzen stijgen in 2024
Open chat
Van Rhijn Makelaars
Hallo,

Kan ik u ergens mee helpen?

Met vriendelijke groet,

Justin | Van Rhijn Makelaars
Reviews Van Rhijn Makelaars