0182 – 748 739 info@vanrhijnmakelaars.nl

Je woning of bedrijfsruimte verhuren?

Wij ontzorgen het volledige verhuurtraject

Je woning of bedrijfsruimte verhuren

Heeft u een ruimte wat u wilt verhuren? U kunt bij Van Rhijn Makelaars terecht voor de verhuur van zowel woningen, bedrijfsmatig onroerend goed en overig onroerend goed. Van Rhijn Makelaars helpt particulieren met de verhuur in Reeuwijk, Gouda, Waddinxveen, Boskoop, Bodegraven, Moordrecht, Haastrecht en Woerden.

Wij van Van Rhijn Makelaars begrijpen het dat je je woning of bedrijfsruimte snel wilt verhuren aan de juiste kandidaat. Van Rhijn Makelaars neemt daarom het gehele traject uit handen, maakt op voorhand een berekening wat een goede prijs is voor de verhuur van uw woning of bedrijfsruimte en screent de huurders op voorhand voor een voor een goede samenwerking tussen verhuurder en huurder. Van Rhijn Makelaars beschikt over jarenlange ervaring met verhuur van woningen, kantoor- en bedrijfsruimtes en kunnen van deskundig advies voorzien.

De woning of bedrijfsruimte verhuren in vijf stappen.

Woning verkopen borden

1

Adviesgesprek

Allereerst nodigen wij je uit voor een vrijblijvend adviesgesprek, waarbij wij jouw wensen en de verhuurmogelijkheden voor de verhuur van de ruimte bespreken. Vervolgens zullen wij de ruimte opnemen, de huurprijs bepalen en een passend plan opstellen voor het verhuurtraject.

2

Verhuur optimaal zichtbaar

Om de juiste huurder te vinden presenteert Van Rhijn Makelaars de ruimte optimaal. Van Rhijn Makelaars biedt de ruimte aan op de eigen website, Funda, Pararius, Instagram en Facebook.

3

Bezichtigen

Na het binnenkrijgen van reacties op de advertentie(s) plant Van Rhijn Makelaars de bezichtigingen in en zullen tijdens de bezichtiging de kandidaat huurders rondleiden en al hun vragen beantwoorden. Wanneer iemand de ruimte wilt huren, zal Van Rhijn Makelaars de kandidaat huurders uitgebreid screenen.

4

Huurovereenkomst en nazorg

Als er samen met Van Rhijn Makelaars voor een kandidaat huurder is gekozen, zal Van Rhijn Makelaars de huurovereenkomst opstellen. Vervolgens zal Van Rhijn Makelaars ook de oplevering en sleuteloverdracht begeleiden.  Indien de huurder de ruimte weer verlaat, zal Van Rhijn Makelaars ook de voor- en eindoplevering begeleiden en een opleverrapport opstellen.

Huurprijsbepaling

De huurprijs wordt in Nederland bepaald volgens het puntensysteem, wat inhoudt dat de woning op basis van voorzieningen, locatie, afwerkingen andere variabelen punten krijgt. Als de huurprijs door het aantal punten boven de grens van €808,06 komt, valt de woning in de vrije huursector. Uiteraard adviseert Van Rhijn Makelaars u hierin door de huurprijzen van vergelijkbare ruimtes te vergelijken en naar de vierkante meterprijs te kijken.

Mag ik verhuren?

Indien u besluit uw eigen woning of uw beleggingspand te verhuren en een hypotheek hebt gevestigd op de woning moet u in principe toestemming hebben voor de verhuur van de hypotheekverstrekker. Dit komt, omdat een woning in verhuurde staat minder waard is dan een woning die niet verhuurd is. Dit komt, omdat de huurder in Nederland goed beschermt is, waardoor de hypotheekverstrekker de woning niet zomaar kan verkopen als de hypotheek niet wordt betaalt door de verhuurder.

Indien er een hypotheek wordt afgesloten voor een woning wat bestemd is voor verhuur, wordt er vaak een verhuurhypotheek verstrekt, waarbij verhuur is toegestaan door hypotheekverstrekker. Hier kunnen wel bijzondere voorwaarden aan hangen, dus het is verstandig u te laten adviseren door een hypotheekadviseur. U kunt via ons terecht bij een erkend hypotheekadviseur.

Gratis adviesgesprek

Onze adviseurs komen graag bij u langs voor een gratis adviesgesprek

Open chat
Van Rhijn Makelaars
Hallo,

Kan ik u ergens mee helpen?

Met vriendelijke groet,

Justin | Van Rhijn Makelaars
Reviews Van Rhijn Makelaars